Przemyska Scena Niezależna

Środa, 12 maja 2010

Projekt "Przemyska Scena Niezależna" to przede wszystkim promocja przemyskich niezależnych zespołów poprzez cykl artykułów w „Naszym Przemyślu” i organizowanie koncertów z ich udziałem.

Logo PSN

Projekt "Przemyska Scena Niezależna" zakłada:

• promocję przemyskich niezależnych zespołów w mediach, między innymi w miesięczniku "Nasz Przemyśl",
  • równocześnie w danym miesiącu, w którym ukaże się tekst o wybranym zespole organizowany będzie koncert tego zespołu,
  • organizację dużego koncertu plenerowego z udziałem tych artystów podczas Dni Patrona Miasta "Wincentiada",
  • koncert przemyskich zespołów podczas Festiwalu „Fort Missia”, który odbywa się na Ukrainie na tamtejszych fortach Twierdzy Przemyśl.

Pomysł został podchwycony przez Państwową Wyższą Szkołę Wschodnioeuropejską, która zgodziła się udostępnić salę oraz pomóc w organizacji tych koncertów. W organizację koncertu plenerowego wyraziło chęć włączenia się Stowarzyszenie „Młodość ze sztuką”. Dzięki czemu możliwe stanie się opracowanie bogatego programu Dnia Przemyskiej Sceny Niezależnej, podczas którego oprócz plenerowego koncertu zespołów na dużej scenie, zaprezentujemy również inne formy działalności artystycznej przemyskiej młodzieży, jak choćby graffiti, taniec czy teatr.

Istnieje również szansa, by podobnie jak w ubiegłym roku zaprezentować jakiś przemyski zespół podczas Festiwalu „Fort Missia”, który odbywa się na Ukrainie na tamtejszych fortach Twierdzy Przemyśl.

Informacje, aktualności, zapowiedzi imprez, wywiady, artykuły i materiały wideo związane z Przemyską Sceną Niezależną:

Przemyska Scena Niezależna:

Deaf Dumb Blind Youtube Channel:

Zapraszam do współpracy przemyskie zespoły niezależne. Być może gdzieś tam w naszym mieście kryją się zupełnie nieznane muzyczne "diamenty".

Przemas

Kontakt: