Galeria Sanowa - postępy w budowie

W ubiegłym roku gliwicka firma PA NOVA rozpoczęła budowę galerii „Sanowa” zlokalizowanej pomiędzy ulicami Sanową, Brudzewskiego i Rzeźniczą. Jej powierzchnia wynosi 32 tys. m kw., zaś powierzchnia najmu 21 tys. m kw. Galeria będzie dysponowała podziemnym parkingiem na 850 miejsc oraz dwoma placami manewrowymi dla samochodów ciężarowych. Inwestor w ramach dodatkowej korzyści dla miasta zobowiązał się zrewitalizować neogotycki „Domek Ogrodnika” w Parku Miejskim w Przemyślu.

Wyłącznym agentem przy komercjalizacji galerii jest światowy doradca w dziedzinie nieruchomości firma Cushman & Wakefield. Obecnie skomercjalizowano 70 % powierzchni, do głównych najemców należą: Kaufland, Mohito, Six, Yes, Reserved Kids, Cafe Club, Pizzeria Margherita, Ryłko, Triumph, Diverse, Altero, De Facto, Media Expert, punkt tel. PLUS, punkt tel. ORANGE, punkt tel. PLAY, Natura, CCC, ESOTIQ, QUAZI, H&M, C&A, KAPPAHL, Deichmann, Cropp, House, Reporter, 5-10-15, Takko Fashion, Martens Sport, Vobis, Wojas, Wójcik, Vision Express, Reserved, Orsay, Camaieu, Apart, Douglas, Multibrand Sportowy.

Planowane zakończenie inwestycji planuje się na czwarty kwartał 2010.

Zapraszamy do obejrzenia wyjątkowych zdjęć z powierzchni budowy galerii. (Galeria zdjęć)

G.K.